Over ons

Historie

Meer dan 55 jaar geleden werd MC Lille opgericht als “onderdeel” van de toenmalige BLM. Later ging de club op eigen benen staan maar is nu als club een volwaardig lid geworden van Motorsport Vlaanderen. De naam MC Lille bleef terecht bestaan omdat die in België en ver daar buiten uitgegroeid was tot een begrip!

Circuit

Het circuit van MC Lille is een typische zandomloop met tal van springbergen. Het circuit wordt zeer goed onderhouden en wordt voor alle trainingen (behalve op donderdag) gevlakt. Bij lang droog weer wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een sproei installatie.

De Breugelhut

MC Lille beschikt over een prachtige kantine met een fantastisch uitzicht over het circuit. In de kantine zijn tal van dranken verkrijgbaar inclusief enkele snacks.

Op wedstrijddagen is de frituur geopend. MC Lille beschikt over vast toiletten en douches.

In 2020 heeft MC Lille in samenwerking met de firma SolarPro op het dak van de kantine zonnepanelen geplaatst. MC Lille wil hiermee zijn bijdrage leveren aan de “groene energie” productie in onze gemeenschap. We maken ons sterk dat we hiermee nog beter gewapend zijn voor de toekomst.

Hulpvereniging Rode Kruis

De organisatie van het rode kruis op het parcours tijdens wedstrijden is in handen van het rode kruis Antwerpen. De verantwoordelijke persoon hiervoor is de heer Rob Bink. Tijdens elke wedstrijd zijn er een 15-tal hulpverleners ter plaatse met twee ziekenwagens. Zij richten het verzorgingslokaal in met hulpverleningsmateriaal. De plaatselijke rode kruis afdeling Lille als ook omliggende afdelingen leveren telkens de nodige vrijwilligers, de materialen en voertuigen. Al deze vrijwilligers offeren hun vrije tijd belangeloos op voor MC Lille. Het rode kruis heeft van MC Lille de beschikking gekregen over een prachtig verzorgingslokaal, waar eventueel geblesseerden over voldoende privacy beschikken. Twee ziekenwagens bemand met opgeleide ambulanciers vervoeren eventueel geblesseerden op een comfortabele manier naar een van de omliggende ziekenhuizen. De ploeg staat permanent in verbinding met de dispatching 105 in Antwerpen. Via deze centrale kan direct verdere medische hulp worden opgeroepen indien noodzakelijk. In het verleden heeft het rode kruis haar taak steeds op een verantwoordelijke wijze ingevuld. We spreken uiteraard de hoop uit dat elk cross seizoen zonder noemenswaardige ongevallen zal verlopen.

Contact

Crossterrein “de Breugelheide”: Rooverstraat (zonder nummer), 2275 Lille
Maatschappelijke zetel MC Lille: Boskant, 118 2275 Lille

(+32) 014 88 15 59 – Kantine
(+32) 047 75 57 681 – Jef Leysen – Voorzitter – jozefleysen@scarlet.be
(+32) 047 73 55 196 – Roger Bosch – Penningmeester – roger.bosch@telenet.be
(+32) 049 68 26 298 – Vic Bosch – Piloten administratie en sponsoring – bosch.vic@telenet.be

Algemeen e-mail adres: webmaster@mc-lille.be

Rekeningnummer: 230-0416891-05
BIC: GEBABEBB
IBAN: BE96 2300 4168 9105