rikus

Met heel veel droefheid hebben we vernomen dat Rik Cuylaerts, stichter en ere voorzitter van MC Lille, deze voormiddag na een ziekte op 78 jarige leeftijd is overleden.

Zonder Rik, die als stichter en drijvende kracht 45 jaar met hart en ziel voor de club gestreden heeft, zou MC Lille niet zijn wat ze nu is.

Rik begon een 55 tal jaar geleden met de oprichting van M.C. Lille. Van een bescheiden clubje in de Kempen onder de vleugels van BLM slaagde hij erin onze vereniging  als een zelfstandige entiteit op de kaart te zetten. Tijdens zijn loopbaan had hij als voorzitter samen met zijn bestuursleden de hand in vele buitendorpse crossorganisaties. Menig keer voor het goede doel.

Alsof dat niet genoeg was werden op de Breugelheide vele jaren de Breugelfeesten georganiseerd. De ezelskoersen van de Rikus waren wereldberoemd in onze omgeving.

Zelfs de Nederlandse zware tractoren van de Trekker Trek werden door de voorzitter naar het crossterrein gehaald. Door zijn tomeloze inzet werd het telkens een groot succes  waarbij onze clubkas ook werd gespijzigd. Het op poten zetten van eigen crosswedstrijden en de succesvolle mosselfeesten zijn daar een voorbeeld van. Zo kunnen wij nog vele kleinere evenementen vernoemen waarbij de Rikus steeds de kar in gang trok. Zo ook zorgde hij ervoor dat onze jongste pilootjes in de watten worden gelegd. Door de vele organisaties zoals barbeque, panenkoeken en tombola zorgde hij ervoor dat onze kleinsten op het einde van het seizoen een fijn geschenk mochten ontvangen.

De laatste jaren hoorde Rik niet meer al te best en liet alles over aan de jongere generatie.

We zullen zijn goede raad en ongelooflijke drang naar vooruitgang missen.

MC Lille wenst Josee en gans de familie veel steun in deze moeilijke dagen.

Reactie toevoegen

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.