Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van D:\www\mc-lille.be\www\includes\menu.inc).

FAQ

Veel gestelde vragen rondom MC Lille vrije trainingen

Waar kan ik MC Lille vinden?

Het circuit van MC Lille is gelegen op 1 kilometer afstand van de uitrit van de E34 (snelweg tussen Eindhoven en Antwerpen). Volg richting Lille en ga beneden aan de brug naar rechts en volg vervolgens de pijlen naar het crossterrein. Wij verzoeken u dringend om alleen de officiële weg te volgen en niet binnen door te rijden in verband met de omwonenden. Het adres voor navigatie is Rooverstraat (zonder nummer), 2275 Lille. Voor uitgebreide routebeschrijving zie de contact pagina.

Moet ik lid zijn om te komen trainen?

Nee je hoeft niet verplicht lid te worden om te kunnen trainen op ons circuit.

Wat bedragen de kosten om te komen trainen?

De kosten bedragen 10 € tot en met 65 cc en 15 € vanaf 85 cc.

Wat kost het om lid te worden van MC Lille en wat is hiervan het voordeel?

MC Lille wil in het crosslandschap een club zijn waarin iedereen welkom is. Daarom is er geopteerd om niet met leden te werken. Men kan wel een seizoenskaart aanschaffen. Het voordeel van een seizoenskaart is dat je geen extra kosten meer kwijt bent als je wilt komen trainen. Een seizoenskaart is geldig van 1 april tot 1 oktober. De kosten van een seizoenskaart bedragen 200 € voor volwassenen en 130 € voor de jeugd.

Hoe weet ik of het parcours open is om te trainen?

Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar om te controleren of het parcours open is voor training. De eerste mogelijkheid is het bellen naar het antwoordapparaat op (+32) 014 - 88 15 59. Een andere veel handigere mogelijkheid is het @MCLILLE twitterkanaal. Via dit twitterkanaal (wat ook op de frontpage van de website direct alle laatste updates vanaf het parcours laat zien) ontvang je automatisch alle updates op je mobile device rondom het parcours. Daarnaast hebben wij als moderne motorclub uiteraard ook een facebook pagina waar berichten worden gedeeld.

Op welke dagen en op welke tijden mag er getraind worden op het parcours?

Dag van de week Volwassenen 50cc - 65cc 85cc MX2
Woensdag 14:00 - 18:00 13:00 - 14:00 13:00 - 14:00 13:00 - 14:00
Donderdag 13:00 - 18:00      
Zaterdag 12:00 - 18:00 09:00 - 10:00 10:00 - 11:00 11:00 - 12:00 - MX2 tot 14 jaar
Zondag 12:00 - 17:00 09:00 - 10:00 10:00 - 11:00 11:00 - 12:00 - MX2 tot 14 jaar

Hoe oud moet ik zijn om te mogen komen trainen?

Aangezien een vrije training geen georganiseerd evenement betreft zijn de regels van het decreet hierop niet van toepassing.

Mag ik mijn motor afspuiten op de parking?

Nee! Dat is ten strengste verboden. Je mag de motor alleen afspuiten op de speciale plaats die daarvoor beschikbaar is. Of door gebruik te maken van de aanwezige installatie of door zelf een hogedruk reiniger mee te brengen. Stroom en water is hiervoor aanwezig.

Mogen er flippers of tear-offs gebruikt worden tijdens het rijden op de crossbril?

Nee deze zijn strikt verboden!

Waar moet ik verder nog opletten als ik wil komen trainen bij MC Lille?

Dat je uiteraard een mileumat gebruikt onder je motor en dat je geen rommel achterlaat. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je geluidsdemper in orde is. Hier kan namelijk op gecontroleerd worden. Als laatste is het ten strengste verboden om te rijden op de parking.

Veel gestelde vragen rondom MC Lille wedstrijden

Hoe oud moet ik zijn om aan wedstrijden deel te nemen?

Als je jonger bent dan 18 jaar en inwoner van Vlaanderen dan dien je te beschikken over een geldig rijvaardigheidsattest. In de prijs van een jaarlicentie (100 €) is de sessie voor het behalen van een rijvaardigheidsattest inbegrepen. Met deze jaarlicentie ben je verzekert tijdens alle trainingen op erkende crossterreinen en organisaties van de federatie UMC Vlaanderen (waar MC Lille bij aangesloten is). Meer gedetailleerde informatie vind je terug in het algemeen jeugdreglement.

Ik woon niet in België mag ik dan wel deelnemen aan een wedstrijd?

Dat is geen enkel probleem. Belangrijk is dat men een geldige licentie kan voorleggen.

Welke reeksen zijn er tijdens een wedstrijddag en in welke reeks moet ik inschrijven?

Jeugd

Initiatie 50cc, quads (van 6 tot 8 jaar)

Nieuwelingen 65cc kleine wielen (van 8 t/m 11 jaar)

Niewelingen 65cc grote wielen (vanaf 8 jaar)

Nieuwelingen 85cc kleine wielen (van 8 t/m 11 jaar)

Nieuwelingen 85cc grote wielen (van 8 t/m 11 jaar)

Jeugd Quads (van 8 t/m 14 jaar)

Volwassenen

Juniors 85cc (van 12 t/m 14 jaar)

Aspiranten 125cc (van 12 tot 15 jaar)

Beloften: Piloten die minimaal 14 jaar zijn en tot ze de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben op 1januari van dit jaar. Als beginnende piloot aantreden.

Ladies: Alle vrouwelijke piloten.

Debutanten: Hebben nog nooit aan een officiële wedstrijd deelgenomen. Zij mogen in deze reeks blijven rijden tot zolang ze geen wedstrijd gewonnen hebben. De wedstrijdwinnaar moet overgaan naar een andere categorie. De debutanten hebben echter geen kampioenschap. Het bestuur houd zich het voorrecht voor piloten in een andere reeks te zetten wanneer zij vermoedt dat er onjuiste informatie gegeven is.

Nieuwelingen 250: Piloten die overkomen van de debutanten of beloften. Als beginnende piloot aantreden

Nieuwelingen open: Piloten die overkomen van de debutanten. Vorig jaar eindigden als nieuweling en niet moeten overgaan. Als beginnende piloot aantreden.

Juniors 250: Piloten die overkomen van de nieuwelingen 250. Vergunninghouders en ex-vergunninghouders nieuwelingen.

Juniors open: Piloten die moeten overkomen van de nieuwelingen (met het beste puntengemiddelde). Kampioen experten A. Vergunninghouders en ex-vergunninghouders nieuwelingen.

Experten A: Piloten die de leeftijd van 34 jaar bereikt hebben zijn toegelaten (niet verplicht). Ex-vergunninghouders inters ouder dan 36 jaar. Kampioen moet overgaan naar Juniors of inters .

Experten B: Piloten die de leeftijd van 46 jaar bereikt hebben zijn toegelaten (niet verplicht). De kampioen dient niet over te gaan naar een andere reeks, behalve indien hij meer dan de helft van de ingerichte  wedstrijden gewonnen heeft.  In dat geval kan hij kiezen tussen experten A , Juniors, of inters.

Inters 250: Piloten die uit vrije wil direct bij de inters willen rijden. Moeten overkomen van de juniors MX2. Een vergunning bezitten in een officiële bond hoger dan junior. Ex-vergunninghouders hoger dan junior –36 jaar.

Inters open A: Een vergunning bezitten in een officiële bond hoger dan junior. Ex-vergunninghouders hoger dan junior –36 jaar. Moeten overkomen van Inters open B.

Inters open B : Piloten die uit vrije wil direct bij de inters willen rijden. Moeten overkomen van de juniors A.

Moet ik lid zijn van MC Lille om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd?

Nee dat is niet verplicht. Als men geen geldige licentie heeft kan men met een zogenaamde dagvergunning (20 €) en het inschrijf geld van 5 € deelnemen aan een wedstrijd.

Wat bedragen de totale kosten om deel te nemen aan een wedstrijd?

De inkom is voor iedereen vanaf 15 jaar 10 €, de kosten voor het inschrijven voor een wedstrijd bedragen 5 € (voor piloten die geen geldige persoonlijke ongevallen verzekering hebben). De kosten van een persoonlijke ongevallen verzekering bedragen 100 €.

Vanaf het laat starten de inschrijvingen?

De inschrijvingen starten op de ochtend van de wedstrijd om 07:00 in de kantine. Ook de avond ervoor kan zich men al inschrijven in de kantine.

Hoe laat starten de trainingen?

De trainingen starten om 09:00

Wanneer is het urenschema beschikbaar van de wedstrijden?

Dit wordt pas samengesteld nadat de inschrijvingen zijn gesloten op de wedstrijddag. Dan pas kan er beslist worden of er eventueel reeksen worden samengevoegd of verder opgesplits worden. Het uiteindelijke uurschema wordt opgehangen en is verkrijgbaar bij het bureel.

Heb ik een transponder nodig?

Een transponder is verplicht voor alle piloten vanaf de reeks 65cc. Transponders kunnen ter plekke gehuurd worden a 10 € per dag (tegen afgifte van een paspoort), 75 € per jaar (terug geven verplicht in oktober van het desbetreffende jaar van verhuur).

Mag ik mijn motor afspuiten op de parking?

Nee! Dat is ten strengste verboden. Je mag de motor alleen afspuiten op de speciale plaats die daarvoor beschikbaar is. Of door gebruik te maken van de aanwezige installatie (muntjes hiervoor zijn te koop in de kantine) of door zelf een hogedruk reiniger mee te brengen. Stroom en water is hiervoor aanwezig.

Mogen er flippers of tear-offs gebruikt worden tijdens het rijden op de crossbril?

Nee deze zijn strikt verboden!

Waar moet ik verder nog opletten als ik aan een wedstrijd wil deelnemen bij MC Lille?

Dat je uiteraard een mileumat gebruikt onder je motor en dat je geen rommel achterlaat. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je geluidsdemper in orde is. Hier kan namelijk op gecontroleerd worden. Daarnaast is het verboden om te rijden op de parking. Ten alle tijden is het verder verboden om het parcours over te steken als de wedstrijd begonnen is ongeacht welke reeks. Toeschouwers blijven achter de afzetting en de rijders respecteren de gele vlag.

Welke piloten komen er in aanmerking voor de prijsuitreiking aan het einde van een wedstrijddag?

De winnaar van de reeks ontvangt een bos bloemen of een palm. De tweede en derde persoon uit het dagklassement ontvangt een beker.